× Portal pełni rolę zaplecza SEO i treści na nim są treściami sponsorowanymi. Informacje znajdujące się na portalu nie są poradami medycznymi. Aby zasięgnąć porady medycznej, należy skontaktować się z lekarzem pierwszego kontaktu lub specjalistą.
migdały

Migdały to bardzo pożywne i jedne z najpopularniejszych orzechów na świecie. Są bogate w zdrowe tłuszcze, przeciwutleniacze, witaminy i minerały.

Jedna uncja migdałów zawiera 3,5 grama błonnika, sześć gramów białka, 14 gramów tłuszczu, z których dziewięć jest jednonienasyconych, 37 procent witaminy E, 32 procent manganu i 20 procent magnezu.

Migdały zawierają również miedź, witaminę B2 i fosfor.

Magnezu w migdałach Dlatego zaleca się dla tych, którzy mają wysokie ciśnienie krwi lub tych, którzy są z nadciśnieniem.

Jeśli masz wysokie ciśnienie krwi i pozostawisz je bez leczenia, może to narazić Cię na ryzyko chorób zagrażających życiu, takich jak zawały serca, udary i niewydolność nerek.

Według badań istnieje związek między niedoborem magnezu a wysokim ciśnieniem krwi. Mówi się, że poprawienie spożycia magnezu może prowadzić do obniżenia ciśnienia krwi.

Dlatego eksperci w dziedzinie zdrowia doszli do wniosku, że dodanie migdałów do diety może pomóc w kontrolowaniu ciśnienia krwi.

Innym sposobem, w jaki migdały mogą zmniejszyć ryzyko zawału serca i udaru, jest to, że mogą również obniżyć poziom cholesterolu. Jedzenie jednej lub dwóch garści migdałów dziennie może pomóc w regulacji poziomu cholesterolu we krwi.

Cytowano również , że migdały obniżają wysoki poziom cukru we krwi. Jest polecany osobom z cukrzycą, ponieważ ma niską zawartość węglowodanów, a wysoką zawartość zdrowych tłuszczów, białka i błonnika.

Przeciwutleniacze zawarte w migdałach mogą pomóc w ochronie komórek organizmu przed uszkodzeniami oksydacyjnymi, które mogą prowadzić do stanów zapalnych, starzenia się i chorób takich jak rak.

Migdały mogą również wzmocnić Twój plan odchudzania, ponieważ podjadanie tych orzechów może sprawić, że poczujesz się pełny, a tym samym może znacznie obniżyć spożycie kalorii. W rzeczywistości migdały mogą być dobrym dodatkiem, jeśli przestrzegasz diety ketonowej. Jego niska zawartość węglowodanów i wysoka zawartość tłuszczu doskonale pasują do diety ketogenicznej.

Korzyści zdrowotne wynikające z migdałów są nieograniczone, a orzechy te są również smaczne, dzięki czemu są dobrym dodatkiem do diety i zdrowego stylu życia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

You may also like